Mijn verslagboek

 Niet altijd met de wind in de rug 

Pelgrimstocht van Asten naar Santiago de Compostela

 

Onder deze titel heb ik het verslag van mijn Santiago-reis in boekvorm uitgegeven. Op de achterkant schreef ik:

Van 1 mei tot 20 juni 2006 ben ik tijdens mijn sabbatsverlof van het Noord-Brabantse Asten naar Santiago de Compostela gefietst. In dit boek beschrijf ik mijn belevenissen van dag tot dag.

Tussen mijn thuisadres in Asten en het ‘eind van de wereld’ in het Spaanse Fisterra liggen in tijd gemeten 50 dagen en in afstand 3080 kilometer. In de daartussen liggende dagen en plaatsen ben ik per fiets onderweg geweest. Het waren dagen met soms veel regen, wind en kou en dan weer veel zon en warmte. Uren van alleen-zijn en rust en stilte in een kerk of op de fiets onderweg. Dan weer gezellige ontmoetingen met mensen vanuit allerlei windstreken. Daarnaast ook kansen om te genieten van de natuur en de omgeving en intense belevingen op momenten, waarop meerdere werelden bij elkaar komen.

“Soms is er sprake van een klein gevecht tussen mijn wil en mijn lijf. Ik wil toch wel vooruit en vandaag weer de nodige kilometers maken, terwijl mijn lijf alsmaar vraagt om rust. En dan fiets ik een dag wat minder. Dat geeft de erop volgende dag opluchting, zodat ik dan al bij het eerste hanengekraai op de fiets spring en ik zomaar terecht kom in een parochiekerk, waar zo dadelijk de hoogmis begint. Alsof het allemaal zo voor mij geregeld is.”

Naast de directe belevenissen bevat dit boek een grote hoeveelheid zelfgemaakte foto’s en teksten, die ik onderweg tegenkwam of die ik in een later stadium verbonden heb met mijn dagboek.

Zie hieronder enkele pagina’ s uit dit boek!

Boekgegevens:

Paperbackuitgave formaat h 21 x b 25 cm
ISBN-nummer 97890-8548-2482
De 264 pagina’s bevatten 300 zwart-wit foto’s en illustraties.
De eerste oplage, die in december 2009 in eigen beheer werd uitgegeven bij Gigaboek,
is sinds april 2012 uitverkocht.
Ook de door mijzelf verzorgde herdruk met zwart-wit binnenwerk is uitverkocht.
 

 

Reacties zijn gesloten.