27 juni – dag 44

WEER TERUG IN SANTIAGO
Van Negreira naar Santiago.

Het is bijna zeven uur als we wakker worden. De meeste pelgrims in de grote zaal zijn dan al vertrokken. Wij staan ook op en pakken voor de laatste keer onze tassen in en hangen ze voor de laatste keer aan onze fietsen.

Na een goed ontbijt in een bar met wat nors personeel betalen we vandaag het hoogste bedrag voor het ontbijt ooit in deze weken. Wat wil je, als je voor warm water €1,20 per halve liter in rekening gebracht krijgt? Wat kun je daar tegen inbrengen, als zij op jouw verzoek dat water uit de koffiemachine moeten halen, omdat je niet tevreden bent met water uit de warme kraan? Bij de meesten van hun collega’s was dit een vanzelfsprekende zaak en een gratis dienst aan de pelgrim.

Eenmaal op de fiets wordt het snel weer klimmen, maar al met al valt dat vandaag mee, zodat we na twee uur in Santiago binnen fietsen. Daar zoeken we een plekje in het park voor onze eigen koffie (33,3 cent per kop aan water). Dan zoeken we de weg naar ons gereserveerde hotel om daar tegen 12 uur aan te komen.

image

We worden er heel hartelijk ontvangen door de hotelier en later ook door zijn vrouw. We krijgen een kamer met zicht op bomen en struiken achter het hotel. We kunnen zelfs op een stukje van de kathedraal uitkijken.

Vol dankbaarheid kijken we terug op een mooie, vermoeiende tocht. We zijn blij dat we deze reis samen hebben kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.