25 juni – dag 42

NOG EENS EEN DAG FLINK KLIMMEN
Van Fisterra over Sardiñeiro, Estorde, Corcubión, Cée, langs kleine dorpjes zoals Bermun, Sinagoge, Mintirans naar Muxía.

We hebben vandaag te maken met een zware laaghangende bewolking. Het advies van het Officina de Turismo id om over Cee te fietsen. Maar de herbergier adviseert vanmorgen om langs de pelgrimsroute voor lopers te gaan. Veel mooier dan alleen een drukke weg, zegt ie.
Maar wij vinden die route – gelukkig? – niet. Want we zullen weinig kunnen zien met dit weer. Er is nauwelijks verschil tussen een grijze muur en een vergezicht. Soms miezert het wat, dan weer is het droog. Bij een temperatuur van 17 graden, kan het fietsjack niet uit, maar bij rustpauze even wel, anders zweten we ons kletsnat.

Onze aandacht in Muxía gaat vooral uit naar de twee jaar geleden daags na kerstmis uitgebrande kerk. Zij staat nu weer volledig gerestaureerd te pronken. Helaas kunnen we die alleen aan de buitenkant zien, want ook deze kerk is gesloten.

image

Behalve de kerk trekt het water onze aandacht. Met een opkomende vloed slaat het steeds tegen de rotsen en spat het wit schuimend uit elkaar. Alle redenen om dit op een foto vast te leggen. En om er een tijdje zittend op een bankje van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.