15 mei – dag 1

EEN SLECHTE START
Van Sebilla naar Guillena

Om zeven uur loopt de wekker af. Na het inpakken en fietsen laden gaan we rond acht uur ontbijten op het Plaza Alfalfa. We kopen er brood en kijken al lopend uit naar water en vinden dat in een kleine winkel aan een grotere weg voor nu 1 euro 80 (gisteren ergens 80 cent!).
Dan pakken we de route op bij de rivier en fietsen welgemoed aan. Maar we maken gebruik van verschillende route-suggesties. We fietsen volgens de ene (Sitters) en vragen om hulp over die van het toeristenbureau. Dus zijn we na anderhalf uur weer dicht bij het punt waar we rond negen uur aan onze tocht begonnen.
Het is alsof we er nog niet aan willen beginnen en liever bij de vleespotten van Egypte willen blijven: Sevilla met een overvloed aan eten, drinken en gezelligheid en met een verblijf in een airco slaapkamer. De overgang van toerist naar pelgrim valt niet mee.
Maar dan ziet José de gele pijlen en zijn we er zeker van op de goede weg te zijn. 
In Camas drinken we koffie en daarna fietsen we stevig door. In Santiponce kiezen we ervoor -gezien het tijdstip van de dag – de bezienswaardigheden zoals Italica aan ons voorbij te laten gaan. 

image

Dan krijgen we een lange kaarsrechte zandweg met stijgen en dalen naar Guillena. Links en rechts zien we opkomende zonnebloemplanten, de toekomstige fabrikanten van de zonnebloemolie. En ook een kleine pelgrim uit draad gemaakt op een zwerfkei.
Als we tegen één uur in Guillena voorbij een albergue komen, worden we naar binnen genodigd. We vragen er onze middagboterham te mogen eten. Dat mag. Intussen vragen we onszelf af of het wel raadzaam is nog verder te fietsen bij 35 graden. We besluiten te blijven. En kunnen onze spullen uitpakken en kleren laten wassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.