13 juni – dag 30

UNE TOUR DE FORCE POUR DEUX
Van Puebla de Sanabria over de N-525 door Requejo, de Tunel del Padornelo, Padornelo, Lubián, Tunel de la Canda, Pereiro en de pas Alto de Ganizo naar A Gudiña.

Vandaag gaan we de hoogte in. We ontbijten om 7 uur in de bar aan de overkant. Het weer blijft voor ons droog vandaag. Het is buiten nu 7 graden. Handschoenen zouden welkom zijn. Maar gelukkig hebben we fietshandschoentjes. Harry trekt nog een shirt met lange mouwen aan.

image

Puebla de Sanabria ligt op 938 m, Requejo op 1003 m en Padornelo op 1200 m. Dan krijgen we na een kleine daling naar 925 m bij Lubián een klim naar de Tunel de la Canda op 1150 m. En tot slot krijgen we na deze twee gangen van het menu als ‘postres’ nog de pas Alto de Ganizo met 1085 m.
We gaan met deze rit  van vandaag de provincie Zamora verlaten en – net als bij de Pyreneeën – een grens over, nu naar Galicië. Om 13.00 uur zijn we door de tweede tunnel heen.

We eten in een bar-café-restaurant in Vilavella. Aan de buitenkant ziet het er niet uit, maar in de Comedor is het prima. We krijgen een dagmenu met ensalada mixta, enkele lapjes de ternera en tarta de Santiago. Dan nemen we nog een kop koffie na om een kleine regenbui voor te laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.