Van A’DAM naar ROMA 2023 – 0

Sinds José en ik in 2015 terugkwamen van haar tweede en mijn derde fietstocht naar Santiago hebben we het plan opgevat naar Rome te fietsen. Dat zou in 2017 gaan gebeuren, maar om diverse redenen – o.a. operatie, valpartijen –  is dat toen en in de jaren daarna maar moeilijk gelukt. We zijn weliswaar in 2018 enthousiast op pad gegaan vanaf A’dam tot Asten en later vanuit Asten naar Heidelberg, waar we door een ongeval de reis moesten staken. De volgende jaren was corona spelbreker tot we in 2021 besloten – maar dan nu met camper en fietsen – in drie weken tot Garmisch-Partenkirchen te gaan.  Dat is ons gelukt. En nu gaan we er opnieuw voor. Vanaf zaterdag 29 april. 
Ons eerste doel is om op bezoek te gaan bij onze vrienden in Beieren, Gisela en Peter Schmitt in Egloffstein. Omdat we er pas op dinsdag terecht kunnen, hebben we twee dagen vooraf vrij in te vullen. Die hebben we gevonden in Erfurt met het meemaken van de Walpurgisnacht. Daar vindt een eeuwenoud spel plaats, waarin de heksen strijden om de macht en zij proberen de mensen in hun greep te krijgen. Het eindigt dan in de verdrijving van de heksen en het ontsteken van het heksenvuur. Dit speelt zich letterlijk af aan de voet van de Dom van Erfurt.
De volgende dag verkennen we de stad en luisteren we op Tag der Arbeit met een lekker kopje koffie in de zon bij de kraam van de Familien-Partei naar een toespraak van een vertegenwoordiger van de Europarlement, Helmut Geuking. Daarna slenteren we via de Markt naar de Mariendom. Die valt in eerste instantie tegen. Dat komt door de oude bouw en het lijkt of er twee sacramentele centra zijn. Wat mij direct in het oog springt is een drieluik met een eenhoorn (1400-1420). Ik fotografeer het en ben blij later bij het infobureau een folder daarover aan te treffen. 
Na twee dagen bij Peter en Gisela – met traditioneel veel uitstapjes naar geschiedenis en culturele gebouwen, kloosters en kerken) komen we op 4 mei aan op een camping op een schiereiland in de Staffelsee (in de buurt van Augsburg), vlakbij de door Hans Reitsma uitgestippelde route. Zie bijgaande kaart. Op 5 mei gaan  gaan we die route weer oppakken. 

We zullen net – zoals in 2018 – niet dagelijks berichten van onze vorderingen, maar slechts af en toe, waarbij we toezeggen zeker één keer per week iets te laten horen. Jullie zijn vrij te reageren via het onder de tekst staande kader. Laat maar horen of vragen.
Hartelijke groeten, José en Harry

Eén reactie:

  1. Stefanie Laan Stoffels

    Een héél mooie reis en alle goeds toegewenst!
    Stefanie Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.