Mijn verslagboek

 

Niet altijd met de wind in de rug

Pelgrimstocht van Asten naar Santiago de Compostela

Onder deze titel heb ik het verslag van mijn Santiago-reis in boekvorm uitgegeven. Op de achterkant schreef ik:

Van 1 mei tot 20 juni 2006 ben ik tijdens mijn sabbatsverlof van het Noord-Brabantse Asten naar Santiago de Compostela gefietst. In dit boek beschrijf ik mijn belevenissen van dag tot dag.

Tussen mijn thuisadres in Asten en het ‘eind van de wereld’ in het Spaanse Fisterra liggen in tijd gemeten 50 dagen en in afstand 3080 kilometer. In de daartussen liggende dagen en plaatsen ben ik per fiets onderweg geweest. Het waren dagen met soms veel regen, wind en kou en dan weer veel zon en warmte. Uren van alleen-zijn en rust en stilte in een kerk of op de fiets onderweg. Dan weer gezellige ontmoetingen met mensen vanuit allerlei windstreken. Daarnaast ook kansen om te genieten van de natuur en de omgeving en intense belevingen op momenten, waarop meerdere werelden bij elkaar komen.

“Soms is er sprake van een klein gevecht tussen mijn wil en mijn lijf. Ik wil toch wel vooruit en vandaag weer de nodige kilometers maken, terwijl mijn lijf alsmaar vraagt om rust. En dan fiets ik een dag wat minder. Dat geeft de erop volgende dag opluchting, zodat ik dan al bij het eerste hanengekraai op de fiets spring en ik zomaar terecht kom in een parochiekerk, waar zo dadelijk de hoogmis begint. Alsof het allemaal zo voor mij geregeld is.”

Naast de directe belevenissen bevat dit boek een grote hoeveelheid foto’s en teksten, die ik onderweg tegenkwam of die ik in een later stadium verbonden heb met mijn dagboek.

Boekgegevens:

Paperbackuitgave formaat h 21 x b 25 cm
ISBN-nummer 97890-8548-2482
De eerste oplage, die in december 2009 in eigen beheer werd uitgegeven bij Gigaboek, is sinds april 2012 uitverkocht.
Momenteel is het weer verkrijgbaar met zwart-wit binnenwerk.
De 264 pagina’s bevatten 300 zwart-wit foto’s en illustraties.

Zie hieronder enkele pagina’ s uit dit boek!

 

Reacties op de aankondiging van mijn boek

Leuk dat je daar een boek over geschreven hebt. Ik wil het graag hebben, ik zal het geld overmaken. Maar ik kan het op 3 dec niet af komen halen … groetjes W.

Van harte gefeliciteerd met de verschijning van je (eerste) boek, Harry!  Hartelijke groet, H.

Dag Harry, gefeliciteerd met het uitkomen van je boek! Een prima idee om zo je belevenissen en gedachten te delen, en hopelijk is het op papier zetten hiervan voor jou een verrijkende ervaring geweest. Wie weet is het voor lezers een eye-opener of een stimulans om iets soortgelijks te ondernemen. Aan mij heb je er in ieder geval al eentje verkocht. Groeten, M.

Hoi Hay. Wat een leuk mailtje kregen we van jou. Het is kei tof dat je van je indrukwekkende fietstocht een boekvorm hebt gemaakt. Zo blijft jouw beleving vastliggen en kunnen andere mensen er hopelijk ook van genieten. Ik heb het geld voor je boek al ingeboekt op het eind van de maand. Ik ben erg benieuwd hoe het eruit ziet. Ook hoop ik dat je een grote afname krijgt. Groetjes L.

Hoi ome Hay en tante Jose,  Geweldig van je nieuwe boek, ben zeer benieuwd. Ik wilde graag 2 boeken bestellen 1 voor mij en 1 voor pap en annie. …We kunnen helaas niet bij je boek presentatie aanwezig zijn maar wensen je heel veel succes.  Groetjes J., L., N. en A.
Beste Harry, Ik had er al iets over gelezen in het Eindhovens Dagblad. Het was een verrassing voor me, want ik wist niet dat je ermee bezig was. … Of ik bij de presentatie kan zijn is nog de vraag. Ligt eraan hoe lang mijn middagprogramma duurt. Je mag een exemplaar voor mij reserveren.  Groeten, J.V.

Hallo Harry,  nogmaals proficiat met je boek. De fietstocht was al een geweldige prestatie, maar dan ook nog een boek erover schrijven is helemaal geweldig. Ik ben trots op je! … Ik wens je een geweldig presentatiemoment toe.  Groetjes W.

Hallo Harry,  leuk voor jou dat je boek uitkomt. Ik wil er graag een bestellen en maak vandaag 21 euro aan je over. Groetjes en veel succes met je boek. N.B.

Meneer Keijsers, Ik zou graag willen weten waar uw boek te koop is, en hoeveel het kost. Mijn zoon wil in het voorjaar vanuit St Jean-Pied-de-Port naar Santiago fietsen, en ik heb zelf een aantal jaren geleden de tocht met de auto gemaakt, en ben zeer geïnteresseerd … met vriendelijke groeten,  L.P.D.

Hoi pap,  De ouders van N. willen ook graag een boek kopen; die hebben het er ook al een paar jaar over om die tocht te gaan maken.  …  T.

Hoi Harry, Ik had de informatie uit: De Roerom. Ik ben natuurlijk met het virus van Santiago besmet. Ik denk dat ik het in de boekhandel ga kopen. … Hartelijk gegroet, L.W.

Beste Harry,  Toen wij, een tijd geleden, eens bij jullie op bezoek waren heb jij ons al enkele interessante dingen verteld over jouw fietstocht. Wij zijn nu heel benieuwd naar jouw hele reisverslag. Daarom willen we dit boek graag bestellen.  Groetjes van J. en L.

Harry, proficiat met deze mijlpaal (of is het een anwb paddenstoel..?). Heel mooi dat zo je tocht niet in de vergetenheid raakt! Nu is het wachten op de verfilming! Groeten, R.