Lezingen over mijn tocht

Graag wil ik in een lezing anderen laten delen in mijn ervaringen en belevenissen tijdens deze bijzondere fietstocht door Nederland, (even) Duitsland, België, Frankrijk en Spanje. En hen tevens laten genieten van een grote variëteit aan digitaal weergegeven foto’s. Deze lezing biedt ik organisaties, verenigingen en bedrijven aan. De presentatie duurt doorgaans twee uur. Een andere tijdsduur kan in onderling overleg geregeld worden. Voor meer informatie en een prijsopgave kan men contact opnemen met mail@harrykeijsers.nl.

 

Tijdens mijn pelgrimstocht van 50 dagen heb ik onderweg duizenden foto’s gemaakt van landschappen, steden, kerken en andere gebouwen, beelden en glas-in-loodramen, planten, dieren en mensen. Een selectie van die foto’s  is terechtgekomen in mijn verslagboek onder de titel ‘Niet altijd met de wind in de rug, Pelgrimstocht van Asten naar Santiago de Compostela’ (klik hier). Meer en andere foto’s zijn te zien in deze presentatie.

 
Na de boekpresentatie heb ik enkele lezingen gehouden voor mijn vrienden, voor de zusters van Monicahof in Witven te Someren en voor parochianen en andere belangstellenden in Deurne. Mijn laatste lezing in 2010 was op 19 mei in de bibliotheek in Deurne. Er waren zo’n 20 mensen op afgekomen. Behoudens een slechte start door haperende apparatuur werd het toch een goede avond. Een aantal aanwezigen had mijn boek deels gelezen, een aantal kwam uitdrukkelijk om informatie over een voet- of fietstocht naar Santiago te krijgen. Ze kwamen dan ook met concrete vragen over wat er mogelijk is.
 
In 2011 heb ik op 19 januari een lezing verzorgd bij het KVG in Someren, waar zo’n 30 belangstellende mensen aanwezig waren. Er was ook een stel, dat zich voorbereidt om ook op weg naar Santiago te gaan.

Op 2 februari 2011 was ik – door toedoen van een van mijn zussen – gevraagd om voor een 40 vrouwen van de Vrouwenbeweging Hegelsom mijn verhaal te doen. Ook daar trof ik een geïnteresseerd en aandachtig gehoor. Op het eind van de avond kwamen er nog enkele vragen uit de zaal. Er was ook een vrouw op de lezing afgekomen, omdat zij met haar man naar Santiago de Compostela wil gaan fietsen.  Haar man was niet meegekomen, omdat hij niet als enige man tussen al die vrouwen wilde zitten.
 
Op 23 maart 2011 heb ik een inleiding mogen verzorgen bij  de Protestantse Kerk Deurne, waar ik een twintigtal belangstellenden mocht vertellen over mijn belevingen en laten genieten van mijn foto’s. Een fijne avond, waarop blijkt dat de tijd uiteindelijk te kort is om alles over mijn ervaringen te vertellen.
 
Op 9 oktober 2011 heb ik tijdens de (helaas laatste) dank-je-wel-middag voor de vrijwilligers van de Ideële Stichting Wereldwinkel Asten mijn verhaal mogen houden en hen kunnen laten voelen wat ik tijdens mijn tocht heb beleefd . Bij die gelegenheid waren er ook enkele priesters van het H. Hart, in wier huis we te gast waren, aanwezig.
 
Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Regio Zuidoost Brabant van het Genootschap van St. Jacob in Wintelre heb ik op zaterdag 3 maart 2012 voor 65 leden mijn verhaal mogen doen. Uit het verslag van “Frans Berkers over die dag citeer ik het volgende:

“Na de lunch was het tijd voor Harry Keijsers om zijn verhaal te vertellen en zijn prachtige foto’s te laten zien. Harry fietste in 50 dagen van Asten naar Santiago de Compostela. Over zijn tocht heeft hij een boek gemaakt met als titel: Niet altijd met de wind in de rug. Delen uit dit boek werden door hem op een boeiende manier verteld. Bovendien had hij prachtige, pakkende teksten in zijn verhaal verwerkt. De uitspraak: ”Thuis leer je de wereld kennen, op reis jezelf” was op hem van toepassing. Maar velen van ons herkenden zich ook in deze uitspraak.

Een week later – op woensdag 7 maart – ben ik te gast geweest bij de Katholieke Vrouwen Bond van Deurne-Centrum en heb ik genoten van een zeer aandachtig gehoor en zij naar ik heb begrepen van mijn verhaal.

Op donderdagavond 20 september 2012 was ik in het Hofke van Marijke in Deurne bij de Katholieke Vrouwen Bond van St. Jozef Deurne. Het gehoor bestond uit een twintigtal dames, onder wie een vrouw, die vorig jaar de tocht naar Santiago te voet had afgelegd en mijn verhaal af en toe kon aanvullen. Ook was er een heer uit een naburig dorp, die het plan heeft volgend jaar ‘Langs Oude Wegen’ naar Santiago te fietsen.

In de avonduren van donderdag 11 oktober 2012 was ik in gemeenschapshuis  ’t Haeren te Grubbenvorst te gast bij  ‘Zij-Actief Grubbenvorst’ . Hier luisterden een dertigtal dames naar mijn belevenissen. Het liep in zoverre uit de hand, dat de klok dichtbij half elf was, toen we de avond afsloten. Daarna bleven een aantal dames nog wat  napraten.

 Op dinsdagavond  6 november 2012 heb ik mijn verhaal kunnen brengen voor een aandachtig gehoor van kapelvrijwilligers in Kempenhaeghe/Providentia in Heeze/Sterksel.

Op maandagavond  21 januari 2013 hadden een 25-tal leden van  de Vrouwen Beweging Horst de gladde en koude buitenwereld getrotseerd om in “De Letste Gulden” aan  de Noordsingel te Horst te komen luisteren naar mijn verhaal. Op het eind van de avond ontdekten we dat een aantal mensen vanuit mijn jonge jaren geen onbekende waren voor mij.

Op dinsdagavond 19 maart 2013 was ik te gast bij de LKV, afd. Sevenum in ‘De Wingert’ in mijn geboortedorp Sevenum. Daar heb ik voor de vijftiende keer voor een aandachtig en geïnteresseerd gehoor van 30 dames in het ‘serums’ mijn verhaal kunnen houden.  

In 2014 heb ik op donderdag 27 februari weer in ‘De Wingert” in Sevenum het verhaal over mijn tocht in 2006 mogen houden. Nu was dit voor de leden van Afdeling Sevenum van “Zij-Actief Limburg”. Behalve mijn zus Leen, die hier als lid bij was, zater er nog twee zussen van mij onder het gehoor.

Na de pelgrimstocht van José en mij in mei en juni van 2013 zal dit wel de laatste keer in deze vorm zijn geweest. Er liggen intussen andere en frissere herinneringen in ons geheugen opgeslagen. Momenteel werken we aan het verslag van die reis. Daarover is intussen een afspraak gemaakt met Cursushuis DAS voor een lezing over onze tocht uit 2013 naar Santiago de Compostela op dinsdag 14 oktober 2014 om 20.00 uur in de Bibliotheek in Asten.
 
Voor informatie over en prijsopgave voor een lezing, neem contact op met mail@harrykeijsers.nl.

Reacties zijn gesloten.