OVER MEZELF

Mijn werkzame leven heeft zich grotendeels afgespeeld op het vlak van begeleiding van kinderen en volwassenen inzake identiteit en geloven. Was dat allereerst als catecheet aan een lagere technische school, later ben ik aangesteld als identiteitsbegeleider ten dienste van het katholieke onderwijs in Zuidoost Brabant. Pas op mijn vijftigste verjaardag mocht ik een benoeming krijgen als pastor/pastoraal werker in twee parochies in Deurne. Daar heb ik gedurende vijftien jaren veel mogen en kunnen samenwerken met mensen van allerlei pluimage. In die jaren ontstond er helaas steeds meer behoefte aan een voedselbank en aan hulp aan mensen die in schulden terechtkwamen. Vanuit mijn functie heb ik dan ook aan de wieg mogen staan van Voedselbank Deurne en aan de stichting GOS/GripOpSchuld Deurne. Inmiddels heb ik vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd mijn functie als pastoraal werker neergelegd. 
De laatste jaren vertel ik vaker dat ik helaas pas in 2006 toegekomen ben aan een pelgrimstocht per fiets naar Santiago de Compostela. Die tocht – de eerste in mijn leven van meerdere dagen en alleen – heeft tot onuitwisbare ervaringen geleid. Ik heb drie jaar later een boek over deze tocht uitgegeven en daarna tientallen lezingen daarover verzorgd voor steeds een aandachtig gehoor. Ook in mijn werk hebben die ervaringen hun uitwerking gehad. Ik  kan wel zeggen dat ik getroffen ben door het pelgrimsvirus. Het neemt nu een groot deel van mijn tijd in beslag, wat in deze website terug te zien is.
Mijn ervaringen op deze tocht hebben een dermate grote indruk op mijn vrouw gemaakt, dat zij ook zo’n tocht wilde gaan ondernemen. We hebben daarmee gewacht tot het moment waarop ik met pensioen zou gaan. Ik zou dan mee mogen en we zouden deze tocht gebruiken als het begin van onze gezamenlijke pensioenperiode. In mei en juni 2013 was het dan zover. In 60 dagen hebben we de afstand van ruim 2800 km tussen Asten en Santiago de Compostela (en daarna naar Fisterra) per fiets afgelegd. Het is een onvergetelijk  begin van onze pensioenperiode geworden. In 2015 hebben we, na een vlucht per vliegtuig naar Sevilla, vanaf deze stad de Via de la Plata fietsend dwars door Spanje naar Santiago afgelegd en deze met een rondje langs Fisterra en Mucia afgesloten. 
Behalve een fascinatie voor Santiago en alles wat met pelgrimeren samenhangt ben ik in mijn vrije tijd bezig met fotografie. Zo kunt u daarvan op deze website eveneens meer terugvinden.
Ik hoop dat u met plezier mijn website bezoekt. Ik hou me ten alle tijde aanbevolen voor uw reactie.
2024 04 01 – Harry Keijsers

Reacties zijn gesloten.