Lezing over onze pelgrimstocht

Lezing over:

Onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela

HarryKeijsers-JoséNaalden-Santiago-web

Gedurende de maanden mei en juni van 2013 verblijven Harry Keijsers en José Naalden per fiets op één van de vele pelgrimswegen naar Santiago de Compostela. Vanuit Asten fietsen zij via Breda en Chartres naar Saint-Jean-Pied-le-Port om van daaruit de Pyreneeën over te steken en via de zgn. ‘Camino Frances’ verder te reizen naar Santiago de Compostela. Later fietsen ze verder tot in Fisterra.

Tijdens deze tocht laten zij zich er niet onder krijgen door fikse regenbuien, genieten ze van de schoonheid van het landschap en van de vele culturele en historische uitingen. Ze zijn onder de indruk van de grootsheid van kathedralen en kerken, staan stil bij betekenisvolle heiligen, die zij tegenkomen in de vorm van beelden en glas-in-loodramen, en gaan op zoek naar oude kloosters en kapelletjes. Ze ontmoeten andere pelgrims, met wie ze hun ervaringen en belevingen delen, en laten zich onderdompelen in de gastvrijheid van chambre d’hôtes, hotels en albergues. Ze vinden rust en stilte in de ritmiek van het trappen en komen zichzelf tegen. Door dan weer samen dan weer apart op te trekken is hun gezamenlijke nieuwe levensfase, die van de pensioengerechtigde leeftijd, daarmee ingezet.

In de lezing willen zij aan de hand van vele foto’s vertellen over deze bijzondere pelgrimsreis. Wie al wat wil voorproeven kan op de Home-page doorlinken naar het blog tijdens hun tocht.

Tot nu toe zijn er enkele lezingen geweest:

Allereerst op dinsdag 14 oktober 2014 in de Bibliotheek van Asten in het kader van ‘Cursushuis DAS’. Daar waren een dertig belangstellende mensen op afgekomen, onder wie enkelen die van plan zijn (volgend jaar of later) naar Santiago te wandelen of fietsen. Deze eerste presentatie verliep helaas niet vlekkeloos door een verkeerde inschatting van de prestaties van gloednieuwe apparatuur. Toch zijn we er in geslaagd een goed verhaal neer te zetten en hebben we als echte pelgrims gereageerd door uit de gegeven situatie te halen wat mogelijk was (aldus de gastvrouw van deze avond).

Een tweede lezing was op maandag 10 november 2014 in de Zwingel te Melderslo voor de Vrouwenbond. Hier was een groot deel van deze vereniging aanwezig en hadden we een aandachtig gehoor, dat geen probleem had met een tijdsoverschrijding.

Een derde keer waren we te gast op 23 februari 2015 bij de Vrouwenbeweging van Meerlo. Hier hadden we een veel belangstelling voor ons verhaal en werden er de nodige informatieve vragen gesteld. Enkele dames hadden plannen om dit jaar ook zelf naar Santiago te gaan fietsen.

Met de parochie Heilige Willibrord Deurne hadden we een avond afgesproken in de reeks inspiratie- en verdiepingsavonden, die zij organiseert met de Protestantse Gemeente Deurne. Op 18 januari 2016 hebben we in een stampvol Parochiecentrum onze lezing onder de titel “Aan zon en regen prijsgegeven” kunnen presenteren. Tevens heb ik bij die gelegenheid kort iets verteld over mijn pelgrimstochten voor de jeugd. Ook mochten we een aantal voorinschrijvingen noteren voor ons te verschijnen boek onder bovengenoemde titel.

Op woensdag 21 september 2016 verzorgden we een lezing voor de bewoners van verzorgingshuis Antoniegaarde-Van Neynsel in Den Bosch. Daar hadden we een beperkt gehoor aan de ene kant, maar ook een aantal zeer geïnteresseerde luisteraars (een oud-pelgrim en een aspirant-pelgrim) aan de andere kant.

Voor 23 november 2016 hebben we een afspraak met Amaliazorg in Asten voor een lezing in Hof van Bluijssen.

Op 28 november 2016 verzorgen we een lezing in het klooster van het H. Hart in Asten. Zie speciale post daarover.

Hebt u voor uw organisatie, vereniging, instelling of bedrijf ook belangstelling in een lezing? Neem voor nadere informatie contact op via mail@harrykeijsers.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.