Fototentoonstelling Witven

HarryKeijsers-JoséNaalden-Santiago-web

Onder de titel ‘Langs de wegen naar Santiago de Compostela’ laten José Naalden en ik vanaf 1 april in zorgcentrum Witven te Someren een selectie foto’s zien. Deze hebben wij gemaakt tijdens onze twee pelgrimstochten per fiets naar Santiago de Compostela. De expositie geeft een gevarieerd beeld van wat we onderweg zijn tegengekomen en de moeite waard vonden om vast te leggen.

In 2006 heb ik de reis over de oostelijke pelgrimsroute door de Ardennen en langs Vezelay naar Spanje alleen gemaakt. Gedurende de maanden mei en juni van 2013 hebben José en ik samen per fiets een andere pelgrimsweg genomen. Deze loopt via Breda en Chartres naar Saint-Jean-Pied-le-Port. En van daaruit steken we de Pyreneeën over om via de zgn. ‘Camino Francés’ verder te reizen naar Santiago de Compostela. Later fietsen we nog door tot in Fisterra.

Tijdens deze tocht genieten we van de schoonheid van het landschap en van de vele culturele en historische uitingen. We zijn onder de indruk van de grootsheid van kathedralen en kerken en komen langs oude kloosters en kapelletjes. We ontmoeten andere pelgrims, met wie we onze ervaringen en belevingen delen, en laten ons onderdompelen in de gastvrijheid van chambres d’hôtes en albergues. We vinden rust en stilte in de ritmiek van het trappen en komen onszelf tegen. Door dan weer samen dan weer apart op te trekken is onze gezamenlijke nieuwe levensfase, die van de pensioengerechtigde leeftijd, daarmee ingezet.

De tentoonstelling is tot 1 juli 2015 dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Op woensdag 8 april om 15.00 uur is deze tentoonstelling officieel geopend in aanwezigheid van een grote groep van de bewoners en een aantal bezoekers van buiten het huis. Onder het aandachtige publiek was vooral vraag naar enkele ervaringen en verhalen bij een aantal foto’s. Tot slot werden we door de organisatie nog verrast met een leuk bloemboeket. We mogen vaker erg positieve reacties ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.