Mensen ontmoeten, passie delen


Op zondag 30 maart 2014 waren wij te gast bij René IJntema en Yvonne Clarijs op hun Tipitentcamping in Someren-Eind. Daar organiseerden zij onder de titel: “Mensen ontmoeten, passie delen” een beurs over outdoorbeleving. Er was van alles te beleven op het gebied van (lichtgewicht) reizen, kamperen, en andere buitenactiviteiten met fiets, motor of paard:

flyeroutdoor

  • Demonstraties, zoals koken op houtvuur
  • Lezingen door ervaren reizigers over fiets-en wandelvakanties
  • Alles op het gebied van lichtgewicht kamperen, kampeerartikelen, tenten, Tipi’s
  • Trekking fietsen, fietstassen,
  • Zelf uw vertrouwde fiets om (laten) bouwen tot een volwaardige elektrische fiets.
  • Alles op het gebied van outdoorartikelen zoals kleding, schoenen, messen, vuur maken
  • Demonstraties met de (fiets) GPS
  • Diverse gereedschappen voor de fiets en survival.

De belangstelling voor deze dag was helaas niet al te groot. Het liep dan ook niet storm, maar het weer was geweldig en het er zijn was voor ons beslist de moeite waard.

Outdoor_2014 02 30_Web

In onze kraam hebben we in de loop van de dag – naast oppervlakkige kijkers – een achttal zeer geïnteresseerde gasten mogen ontvangen. Zij waren of van plan om binnenkort (in mei) of volgend jaar met de fiets  of te voet naar Santiago de Compostela te gaan of dachten al een aantal jaren erover om dat ook te gaan doen.  Sommige vrouwen wilden wel gaan, maar mochten (nog) niet van hun man, anderen vonden, dat het goed zou zijn voor haar man om te gaan. Wij hadden alle gelegenheid te vertellen over onze ervaringen om alleen en samen te fietsen naar het ‘einde van de wereld’. Over de vele ontmoetingen met mensen, de openheid van medepelgrims of de gastvrijheid van de lokale bevolking. En over de zwaarte of het aantrekkelijke van het dagelijkse fietsen. Op de foto een van onze gasten in gesprek met José.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.