Aan zon en regen prijs gegeven

We hebben gezamenlijk een boek geschreven over de fietstocht die wij van 2 mei tot 29 juni 2013 ondernamen van Asten naar Santiago de Compostela in Spanje. Wij beschrijven daarin al onze belevenissen tijdens de tocht en de vele culturele en historische zaken die wij tegenkwamen. We fietsten vanuit Asten via Breda en Chartres naar Saint-Jean-Pied-le-Port om van daaruit de Pyreneeën over te steken en via de zgn. ‘Camino Frances’ verder te fietsen naar Santiago de Compostela. En later gingen we nog verder tot in Fisterra.

Tijdens deze tocht lieten wij ons er niet onder krijgen door het vaak fikse regenweer en genoten we van de schoonheid van het landschap en van de vele culturele en historische uitingen. We waren onder de indruk van de grootsheid van kathedralen en kerken. We stonden stil bij betekenisvolle heiligen, die wij tegenkwamen in de vorm van beelden en glas-in-loodramen en we gingen op zoek naar oude kloosters en kapelletjes. We ontmoetten andere pelgrims, met wie we ervaringen en belevingen deelden. We lieten ons gastvrij verwennen in chambre d’hôtes, hotels en albergues. We vonden rust en stilte in de ritmiek van het dagelijkse trappen en kwamen daarin onszelf tegen. Door nu eens samen dan weer apart op te trekken hebben we onze gezamenlijke nieuwe levensfase – die van de pensioengerechtigde leeftijd – daarmee ingezet.

In 200 pagina’s geeft het boek (liggend formaat van 21 x 25 cm) een verslag van de belevingen en ervaringen. Voor José was het haar eerste grote fietstocht en voor Harry vooral een afscheid nemen en loslaten van zijn werk. Naast de beschrijving van de belevingen en berichten naar het thuisfront, familie, oud-collega’s en bekenden en bezinningsteksten, hebben we in dit boek veel plaats ingeruimd voor foto’s.

Het boek is te bestellen voor de prijs van € 27,50 (exclusief portokosten) via e-mail h.keijsers@gmail.com of via www.harrykeijsers.nl

 

Hieronder volgen een aantal pagina’s om een indruk van dit boek te krijgen.

Reacties zijn gesloten.