7 juni – dag 24

DOOR EEN VERZORGD LANDSCHAP
Van Salamanca over Villares de la Reina, San Cristóbal de la Cuesta,  Veillés, Aldeanueva le Figueroa,  Fuentesaúco, Arguillo, El Piñero en Gema naar Zamora.

Als we opstaan horen we nog steeds geluiden van een openluchtconcert. Dat is – zo blijkt een paar kilometer verder – bij Villares de la Reina. Als we daar om acht uur doorheen fietsen is het concert nog bezig. Langs de weg zijn we eerder enkele duffe jongens en een paar opgeschoten meiden op terugweg naar de stad tegengekomen.

Het overwegend vlakke landschap ziet er verzorgd en welvarend uit. De tarwe en gerst moet nog worden gemaaid. Het koren is al af. Om de paar kilometers ligt een ‘urbanizacion’ met een honderd vrijstaande huizen. In het luxere Fuentevega worden chalets te koop aangeboden. Het zal hier gaan om slaapdorpen van Salamanca, want na een vijftien km zien we er geen meer.

Het is dauwig zonder wolken, de zon wordt weer warm en in de lucht verschijnt later een lichte bewolking. Een mooie afwisseling tussen warm en te warm, zoals we ook een afwisseling hebben tussen warm worden bij het klimmen en afkoelen bij het afdalen.

image

Ook vandaag weer zo goed als kaarsrechte wegen met af en toe een buiging omhoog of omlaag. En dan heb je regelmatig een vreselijk vals plat. Het is maar hoe je het bekijkt, want als je de andere kant zou opgaan, zou je zeggen: wat een lekkere afdaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.