31 mei – dag 17

EEN DAG VAN VERSTILLING IN DE NATUUR
Van Torrejon el Rubio over de Poort van de Taag, Villarreal de San Carlos, Camping Montfragüe en Plasencia naar Carcaboso.

Vandaag krijgen we een echte klimdag. Het wordt duidelijk dat het goed was dat we dit stuk er gisteren niet bij hebben gedaan. Eerst komt het dal van Arroyo de la Vid met een flinke afdaling en daarna weer een klim uit het dal. Daarna gaan we door de Poort van de Taag en fietsen we een tijdje langs de brede Taag op, totdat we de Rio Tago oversteken.

image

Het is hier heerlijk rustig, je hoort er de vogels en ruikt de frisse boslucht. Af en toe een auto en verder is het stilte, stilte, stilte. Geen vliegtuig op de achtergrond. Er is niets dan stilte. We fietsen hier door het Parque Natural de Monfragüe. Met casas en wandelpaden en observatiepunten. Er staat veel jonge aanplant tussen groene kunststof buisjes. Af en toe komt ons een enkele wielrenner tegemoet, die hier zijn zondagse rondje fietst en ons begroet met een handopsteken en een enkele keer ons ‘Bon Viaje’ wenst.

Tegen drie uur komen we aan bij Albergue Elena in Carcaboso. Daar krijgen we voor een schappelijk prijsje een kamer met doucheruimte beneden aangeboden. Dat is veel koeler dan boven en rustiger bovendien, zo vertelt Elena, een vrouw van rond de 80, die hier op pantoffels de lakens uitdeelt. In de bar worden onze gegevens door de zoon op de achterkant van een of andere rekening geschreven. Bij onze zumo de piña krijgen we twee gekookte eieren en pinda’s aangeboden.

We eten rond acht uur met een zumo de piña voor José en een hele fles vino de rioja voor Harry. José drinkt alles uit, Harry niet, want die merkt dat de wijn goed begint te werken.  We gaan daarna snel naar bed en worden een uur later wakker door gestommel en geklets in de voorraadruimte naast onze kamer. Als José in duidelijk Nederlands aangeeft dat wij zo niet kunnen slapen, wordt het gesprek fluisterend voortgezet en slapen we weer snel in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.