30 mei – dag 16

EEN RUSTIGE DAG MET EEN FEESTJE OP DE ACHTERGROND
Van Trugillo naar Torrejon de Rubio

Met de hotelbaas hebben we afgesproken, dat we om half acht kunnen ontbijten. In verband met het warme weer willen we op tijd weg zijn.
Het is al snel warm in de zon en dus gaan de jassen uit. Er zitten vandaag een groot aantal dalingen in het programma. Toch zijn de enkele klimmen (een keer tot 7%) niet mals. We voelen de trappen, die we gisteren hebben gelopen nog in onze spieren. Onderweg zien we zo rond Trujillo veel rotsblokken in het landschap. Een keer kunnen we allebei in een rots een staande olifant herkennen. Na wat kilometers verandert het landschap in grote boomgaarden, waar hier en daar kuddes koeien, stieren of jonge zwarte varkens in rondlopen.
We rusten even bij de brug over de Rio Tozo, waar we genieten van de stilte en het mooie gefluit van enkele vogels. Hier en daar zit een eenzame visser te genieten van zijn hengelsport. Bij de brug over de Rio Almante stoppen we en drinken we staande onze koffie met natuurlijk enkele mariekoekjes.
Tegen twaalf uur komen we aan in Torrejon. Op een bank voor een bankgebouw eten we koude soep met brood en kaas, en aardbeienyogurt na.

image

We fietsen vandaag maar 40 km. En gaan na één uur in Torrejon el Rubio naar het Casa Rural la Cañada.

We douchen, wassen onze kleren en wachten tot de supermercado om half zes open is. Dan koken we in ons appartement (slaapkamer, gang, keuken en patio). Tegen achten klinkt er muziek vanuit het dorp. Er komt een hele optocht aan. Voorop een kar getrokken door een ezel met in de kar een jongeman en een jongemeid. Er achteraan wat muzikanten en verklede mensen. Ze hebben allemaal een rode doek om de hals en er hangt een lucht van sangria om hen heen. Het blijkt te gaan om het stel op de kar: dat gaat morgen trouwen. Het feest is op de achtergrond nog lang te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.