3 juni – dag 20

EEN LANDELIJKE FIETSDAG
Van La Calzada de Béjar via Navalmortal, Peromingo, Valverde de Valdecasa, Los Santos, Endrinal en Frases de la Sierra naar San Pedro de Rozados.

Als we gaan ontbijten staat Edmund al op vertrekken. Wij beginnen onze tocht langs het ayutamiento om te zien of  er nog nieuws is via wifi. Neen. Dan krijgen we na drie kilometer terugfietsen richting Béjar een stevige klim om aansluiting op de route te krijgen. Dat lukt in het hooggelegen Navalmortal. We krijgen daarna rustige landweggetjes.

In San Pedro de Rosados gaan we eerst naar de albergue, die een herberg wordt genoemd. Er is geen hospitalero en de inrichting is van een eeuw geleden. We vinden het er niet aantrekkelijk uitzien en gaan daarom op zoek naar de andere albergue. Die ziet er goed en redelijk verzorgd uit. We treffen hier ook de Franse club van een week terug weer aan. Onafhankelijk van elkaar vraagt de een na de ander aan José hoe het met haar maag is. We kunnen zeggen, dat het weer prima is.

image

Betalen voor de albergue en eten kunnen we in Centro de Turismo Rural El Marino. We hebben een apart menu met als segundo plato gebakken ei met een streekgerecht, donkerbruin van kleur, bestaande uit ui, aardappel, kaneel, anijs en dergelijke. Als ze vraagt of Harry nog een stukje wil, zegt hij direct: ja. Als toetje neemt José ijs en Harry krijgt drie kleine blokjes kaas met frambozengelei erop.

Bij het weggaan krabt José aan haar elleboogwond. Als de eigenaresse dat ziet, legt ze alles uit handen en scheurt van een balsaminaplant een blad, haalt daar het vel vanaf en plakt dat op de wond om te genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.