29 mei – dag 15

OP ZOEK NAAR HET OUDE TRUGILLO

Om acht uur worden we wakker. Buiten is het bewolkt en lekker afgekoeld. We reserveren een hotel voor morgenmiddag in Torrejón el Rubio.
Na het ontbijt gaan we de stad nog wat verkennen. Bij het naar buiten gaan regent het volop, terwijl de man aan de receptie op onze vraag naar het weer zei, dat het niet zou gaan regenen. We blijven nog even op de kamer en gaan dan toch maar op stap.

We lopen naar het Plaza Mayor en fotograferen er Palacio del Marqués de la Conquista en het dak met schoorstenen van het Palacio de los Duques de San Carlos.
Daarna gaan we naar boven en komen er in de Iglesia de Santiago, de oudste kerk van de stad, aldus Rik Zaal. We zien er Santiago op het hoofdaltaar en in een kleine zaal als Matamoros. Boven het priesterkoor is een royale ruimte, waar vroeger iemand kon verblijven om altijd direct beschikbaar te zijn voor de eredienst. Het is eigenlijk een complete woning met kookgelegenheid en al. Vanuit de toren hebben we een mooi uitzicht over kasteel en stad.

image

Bij het doen van de inkopen voor morgen in de supermarkt heeft Harry net een cent aan muntgeld te weinig.  De cassière heeft er geen probleem mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.