25 jaar Genootschap van Sint Jacob – 1

Dit jaar viert het Genootschap van Sint Jacob haar 25-jarig bestaan. Dat heeft geleid tot een veelvoud van activiteiten. Aan enkele daarvan heb ik meegedaan. Hieronder een kort verslag daarvan.
 

 
 
 
 

De Camino der Lage Landen

 
 

Deze jubileum-estafette is een jaar lang door heel ons land gegaan, te beginnen in november 2010  in de regio Breda/Tilburg en zo het land rond om uiteindelijk in september uit te komen in onze regio Zuidoost Brabant. Per regio vonden dan bezoeken plaats – de ene keer te voet en de andere keer per fiets – aan zo veel mogelijk Jakobskerken, Jakobskapellen en andere Jacobalia (die in onze regio slechts mondjesmaat zijn gevonden, o.a. in de Sint Willibrorduskerk in Deurne).  Ook hebben alle regio’s in ieder geval één Camino-weekend gepland, dat landelijk bekend werd gemaakt.

Minifestival in Liessel

In onze regio betrof dat op zaterdag 17 september 2011 de overdracht van de pelgrimsstaf met schelp en toebehoren door de regio Limburg  aan de regio Zuidoost-Brabant. Dit speelde zich vanaf 11.00 uur af in gemeenschapshuis ‘De Kastanje’ in Liessel. Daar werd de ‘bourdon’, zoals de stok met daaraan wimpels van alle regio’s wordt genoemd, door een achttal fietsers en wandelaars uit het Limburgse overgedragen aan een zaal met een 50-tal aanwezigen. Na de goedverzorgde lunch konden we genieten van een voortreffelijk optreden van de Noord-Hollandse zangeres Simone Awhina. Simone liep de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in 2008. Tijdens haar optreden nam zij ons door middel van haar prachtige stem, uitstraling, haar verhaal en fotopresentatie mee op haar levensveranderende tocht. Op het moment dat zij in alle twijfel en wanhoop het zingen wil opgeven, besluit zij naar Santiago de Compostela te lopen. Daar komt ze in de ontmoeting met landschappen en andere wandelaars zichzelf tegen en ontdekt ze dat zingen echt haar levenspad is. Iedereen was zeer onder de indruk van haar persoonlijke verhaal en stem. Een geweldig gebeuren voor alle aanwezigen.

Wijsheid is tijdloos en komt alleen binnen als het vanuit het hart is opgeschreven. En dat deed Simone!’
Inez van Oord, oprichter Happinez

Meer informatie over Simone op haar website: Simone Awhine

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.