20 mei – dag 6

EEN KORTE RIT
Van Monesterio naar Fuente de Cantos

Ondanks dat José zich niet helemaal lekker voelt gaan we toch op pad. Anders komen we deze plaats nooit uit. Het vraagt wel weer wat klimwerk om Monesterio uit te komen. Dan volgen we de N630 en zullen daar ook op blijven tot 25 kilometer verderop in Fuente de Cantos. We komen nu in een gebied met weinig bomen en dus ook weinig schaduw.

Eenmaal in de oude stad op zoek naar de Albergue Turístico worden we vriendelijk de richting gewezen door enkele dames, maar verderop door een automobilist verleid naar een ‘albergue’ in de stad. Tot twee maal toe pakt hij ons bijna bij de hand om ons mee te nemen. Dankzij een kordate oudere vrouw trappen we er niet in en vertelt zij ons dat hij zo elke dag bezig is.

Zo komen we terecht in een oud klooster, dat nu dienst doet als albergue. Het afficheert zich als een vier-sterren-albergue met een schappelijke prijs (10 euro per persoon). De bedden zijn echt super en het eten is erg goed verzorgd, maar de douches en toiletten lijken door vandalen bezocht. Bovendien lijken de zeer hartelijke hospitaleros het noodzakelijke onderhoud niet aan te kunnen.

Fuente de Cantos is de geboorteplaats van Francisco de Zurbarán. Natuurlijk is in zijn geboortehuis nu een museum gevestigd. Terwijl José op bed ligt, gaat Harry dat alleen bekijken. Als hij terugkomt, moet hij nog een keer terug om een thermometer te kopen in de Farmacia. Gelukkig blijkt er geen sprake van een erge verhoging. Na het pelgrimsmenu gaan we snel slapen om de volgende dag op tijd op te staan voor de rit naar Zafra.

image
image
image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.