2 juni – dag 19

VAN 579 NAAR 1000 METER HOOG
Van Aldeanueva del Camino via Baños de Montemayo, Puerto de Béjar en Béjar naar La Calzada de Béjar.

Vandaag hebben we een korte route gepland, maar dan wel een die vooral omhoog gaat. We moeten namelijk een bergpas over. Omdat er geregeld ook dalingen voorkomen, zullen we uiteindelijk beslist meer meters geklommen hebben. In ieder geval gaan we hoger dan de vrachtauto’s op de autoweg die we gestaag omhoog zien en horen klimmen.

Bij het aanfietsen gaan we eerst even aan bij een garage, omdat de kleine standaard bij José niet goed vastzit. Helaas hebben we geen tang bij ons of een schroevendraaier met kleine maat om dat probleem te verhelpen. De garagehouder weet direct wat we nodig hebben, als we een grotere schroevendraaier laten zien. En dan hebben we de klus snel geklaard.

image

Door de gastvrouw Maria worden we rond één uur hartelijk ontvangen. We krijgen een kamer met badkamer voor ons tweeën. We mogen gebruik maken van de keuken en de kamer. We mogen doen alsof we thuis zijn. We eten eerst ons middagbrood en gaan dan douchen en wat schrijven. We kunnen bij haar ook eten. Ze zal voor ons koken en daarbij rekening houden met onze wensen: geen vis voor Harry en geen alcohol en gluten voor Edmund. Daardoor is Harry de enige die aan de wijn mag vanavond. Het eten is werkelijk voortreffelijk: groene bonen salade met ham, koude kippesoep met rijst, paella, gepaneerde kip, yogurt en koffie. Voor de volgende morgen liggen brood, jam en wat tussendoortjes klaar.  We gaan nog even naar het ayuntamiento voor contact met internet, maar er is geen nieuws meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.