19 juni – dag 36

EEN DAG VAN REPARATIES
Van Oseira langs Provadura, over Puerto de Provadura, door Rodeiro, Guillar, Ventosa en Golada naar Vila de Cruces.

Om half acht fietsen we aan. Maar eerst moeten we de voorbanden oppompen. We krijgen weer direct een flinke klim en moeten van 730 naar 1000 meter hoogte.

image

Na 19 km fietsen eten we pas om 10 uur in Rodeiro ons ontbijt: koffie met een supergrote croissant, want het brood is er nog niet. We krijgen later toch nog ieder een stukje brood met ham.

We willen weer op weg en dan blijkt de voorband bij Harry lek. We repareren deze met hulp van water uit de bar. Verderop is een smid. Misschien kan hij de steun linksvoor aan de fiets van Harry , die al een paar dagen rammelt, ook vastzetten. En dat gaat lukken met deskundig materiaal. En dat voor ‘nada’, voor niets. “Un bon camino!”, wenst hij ons met een grote glimlach. En hij richt zich weer naar zijn andere klanten.

Het landschap is ruw, bergachtig met veel struiken zoals brem. Soms ruiken we de kamperfoelie. De weinige dennenbomen zien er maar mager en schriel uit. De Eucalyptusbomen met hun bastverliezende stammen zijn hier ook veel te zien. Hier en daar zie en ruik je de varkensstallen. Soms komen ze in een vrachtwagen voorbij, de varkens wel te verstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.