18 mei – dag 4

OP EN NEER EN WAARVOOR?
Van El Real de la Jara over Hoya de Santa María, Aldea de Pallarés en Montemolín naar Monesterio

We hebben vandaag gekozen de route van Sitters te volgen en zo  volop pelgrims te zijn. We zien dan ook af van een geboden alternatief naar Monesterio, dat korter is. Want dan zouden we Montemolín missen en dat willen we niet!
Wat we niet hadden voorzien, is de gesteldheid van dit traject. Het is een werkelijk op en neer. Het ene moment gaan we vooruit met een ‘snelheid’ van rond de 4,6 km/uur en het andere moment dienen we steeds te remmen om niet te zeer over de 46 km/uur te gaan. 
Natuurlijk duurt het eerste veel te lang en het andere veel te kort. Daardoor vordert de rit niet erg en zijn we pas rond 3 uur in Montemolín. En dan blijkt daar geen Officina de Tourismo te zijn, de morenburcht gesloten en de kerken dicht. Als je daar in wilt, moet je bij de pastoor van Monesterio zijn! Aldus het relaas van jonge inwoner in gebrekkig Engels.

image

We maken een foto van de burcht en van de immense kerk en drinken in een bar een paar zumos om de dorst te verdrijven. En de teleurstelling over al onze inspanningen die niet hebben geleid tot meer zien.
Dan beginnen we aan onze rit naar het gisteravond geboekte hotel Leo in Monesterio. Uiteindelijk komen we daar rond zes uur aan. We mogen onze fietsen onder toezicht van de receptie binnen zetten en krijgen een kleine kamer toegewezen. Er is maar matig wifi mogelijk en de airco rammelt als een diesel. Uiteraard dineren we in stijl: Harry met vino en José met zumo. We gaan op tijd slapen, want morgen gaan we er weer tegenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.