17 juni – dag 34

VAN DE FIETSENMAKER NAAR EEN OUDE KLOOSTERGANG
Ourense

Om acht uur staan we op en ontbijten we in de keuken met lekker geroosterd casino-brood (de eerste lichting hebben we maar weggegooid, omdat die helemaal zwart uit het apparaat kwam) met jam en zelf gezette koffie.

Om tien uur hebben we een afspraak met de fietsenmaker een vijftig meter verder op de hoek van de straat. We vragen hem de remmen bij te stellen. Na zijn eerste reactie dat hij dit systeem niet kent, gaat hij er toch toe over aan de knoppen te draaien, waardoor de gripssnelheid weer flink toeneemt. Een rustgevend gevoel voor ons. Voor de defecte fietsbel van José heeft hij slechts drie alternatieven: alleen bellen voor kinderfietsen. Dan toch maar eentje gekocht. Het bijstellen van de remmen kost ‘nada’. We brengen onze fietsen weer terug naar onze albergue.

image

Wat we zeker nog willen zien in Ourense is de kloostergang van het klooster van de Franciscanen. Uit de informatie over de albergue van gisteren hadden we opgemaakt, dat we in een echt klooster zouden slapen. Maar het bleek enkel een aangepaste ruimte voor pelgrims in een oud gedeelte. Met rechts het kerkhof en links de kloostergang. Deze laat veel afbeeldingen van dieren en een enkele mensfiguur zien. Aantrekkelijk om de plaatjes op de folder te zoeken. We zijn er een tijdje zoet mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.