15 juni – dag 32

KUNNEN WE NOG VERDER OF WORDT HET STOPPEN
Van Villar de Barrio over kleine dorpjes in de richting van Xunqueira de Ambía en dan over de N-525 naar Ourense.

Om zes uur loopt de wekker weer af. Op de vraag aan José hoe het is, komt als antwoord: “Niks!” Sinds een paar dagen heeft zij last en pijn in haar rechterknie. Ze neemt nu paracetamol. We willen vandaag in Ourense naar de dokter en dan zien we verder. Van zijn diagnose zal het afhangen wat nog kan. Of stoppen en de tocht – zeker per fiets – afsluiten of een paar dagen rust en we kunnen weer verder met onze fietsen.

We pakken alles rustig in, pompen de banden op en smeren de kettingen. Vandaag dalen we, zoals ze ons hier verzekeren, naar Ourense. We fietsen even na achten aan. En van dat dalen is niets te veel gezegd. Al moeten we af en toe ook flink trappen om wat hoger op te komen. Villar de Barrio ligt op 800 m, Xunqueira de Ambía op 500 m en Ourense op 180 m. Met name de afdaling naar Ourense over de N-525 is een hele beleving. Maar goed ook want zo zijn we minder lang samen met de toch wel snel rijdende personen- en vrachtwagens, die dicht langs ons passeren.

image

Tegen half een zijn we in Ourense, met onderweg rond half elf een pauze voor koffie met ‘piswater’ – de barjuffrouw heeft ons vanmorgen lauw water uit de kraan meegegeven in plaats van ‘agua caliente’ – en later nog een extra pauze, nu voor een lekker bakje koffie in Hotel-Restaurant Santa Marta. We gaan direct op zoek naar een Centro Medico en vinden dat snel door aanwijzingen van een attente meneer langs de weg. We parkeren onze fietsen in het kleine portaal en worden correct geholpen door een gebrekkig Engels sprekende dokter. Maar voordat dit kan, dient eerst de administratie in orde te zijn. De klacht is niet veroorzaakt door een val en is een dag of drie vier aanwezig. Het zal een bloeduitstorting zijn als gevolg van overmatig gebruik van de knie. Hij schrijft pillen en een zalf voor, beiden drie keer per dag te gebruiken. En verder een dag of twee drie rust nemen. Daarna kan de reis weer worden voortgezet. Na het consult loopt de attente meneer van de receptie een straatje met ons verder om ons de Farmacie te wijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.