14 juni – dag 31

OVER DE ROUTE VAN DE WANDELAARS
Van A Gudiña door bergdorpjes Venda da Teresa, Venda da Capela, Venda do Bolano, Campobecerros, Portocambo, As Eiras, Laza, Soutello Verde, Tamicelas en Albergueria naar Vilar de Barrio.

We zijn vroeg wakker door de wandelaars die al opstaan. We wachten tot onze wekker afloopt. In de keuken is een onrustig manneke, die vandaag moet blijven, omdat hij problemen met zijn fiets en aanhanger heeft.

Het regent er flink uit. Het zal vandaag niet gezellig fietsen zijn. Vooral niet omdat we de geadviseerde alternatieve route volgen, die ook door de lopers wordt gedaan. Dat betekent veelal kleine dorpjes in het dal en weer hoogte maken ertussenin.

image

Tussen klokslag tien en half elf drinken we staande in de albergue-ingang van Campobecerros onze koffie, terwijl het buiten blijft doorgieten. Dan krijgen we weer een flinke klim en op een gegeven moment moeten we een kiezelweg op. Moeten? Dat doen we omdat we bang zijn anders de goede route te verliezen. Dat wordt wel afzien. Soms fietsen we over gladliggend zand, maar vaker over rotsen en vooral rotspunten. Na een km of wat gaat de weg dalen en moeten we steeds remmen voor gaten en rotspunten. We hebben hier te maken met een voor onze fietsen zeer slechte route. Maar ook voor onszelf is die niet gemakkelijk. Je moet steeds goed opletten waar je koerst en tussen harde rotspunten door laveren. Terwijl Harry af en toe stopt en een mooi vergezicht staat te fotograferen, staat José een paar honderd meter verder te huilen, omdat ze onzeker is of ze wel op de goede weg zit.

Achteraf gezien hadden we deze alternatieve route beter niet kunnen nemen, maar eenmaal gekozen is een weg terug ook geen optie.

3 reacties:

 1. Jan en Liesbeth Verdonk

  Harry en José,
  Jullie zijn wel doorzetters,zeg! Petje af!
  Dag 31, 14 juni, was niet zo prettig voor jullie, maar jullie beleven veel en samen houden jullie de moed erin. En als het eens een dag tegenzit, niet getreurd. Er komen voor jullie hopelijk nog veel goede dagen. Veel succes met de volgende ritten. Groetjes van Jan en Liesbeth

 2. Jan en Liesbeth Verdonk

  Wat wil
  het onderstaande, 7+five eigenlijk zeggen.
  Ik weet ook niet of mijn commentaartjes op jullie dagen zijn aangekomen.
  Hoeveel dagen gaan jullie nog genieten van de route naar Santiago en wanneer gaan jullie ontSpanje?

 3. Jan en Maria van Bussel

  Onze fietstocht destijds door de Alpen is er niks bij.
  Respect! !
  Hoeveel kilometers hebben jullie nu al gefietst?
  Zwaai, zwaai. Jan en Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.