13 mei – Sevilla

Tegen half elf komen we toe aan ons ontbijt. Daarna wandelen we naar de kathedraal. We willen daar vandaag eigenlijk niet binnengaan. Gelukkig, want er staat buiten al een lange rij. Als die even later opeens weg is, gaan we toch. Als we bijna bij de kassa zijn, valt het licht uit en gaat de zaak op slot.

image

Na een bezoekje aan het toeristenbureau wandelen we naar de joodse wijk. Op zoek naar een restaurant wordt onze aandacht getrokken door een Santiago-embleem. We zijn te gast bij een fervent loper naar Santiago de Compostela, zo blijkt later. Hij heeft al vijf routes gelopen en toont ons trots een ingelijst  compostelaat in de eetzaal. In september gaat hij met zijn vrouw verder vanuit Merida naar misschien wel Salamanca.

Bij een temperatuur van 42 graden lijkt het ons verstandig in het hotel te gaan rusten. Tegen 8 uur lopen we naar het huis van Pilatus en eten we later een lekkere maaltijdsalade in restaurant Levies. We vinden via de automatische piloot van Harry weer snel de weg terug naar ons hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.